T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İSTANBUL / SANCAKTEPE - Nermin Ahmet Hasoğlu Ortaokulu

KADİR GECEMİZ MÜBAREK OLSUN

Kadir Gecesi, İslam aleminde bin aydan daha hayırlı olarak kabul edilen, Kur'an-ı Kerim'in indirilmeye başladığı geceye verilen addır. Bu özel gece, Ramazan ayının son on gününde aranır ve genellikle 27. gece olarak kutlanır, ancak kesin zamanı hicri takvime göre değişiklik gösterebilir. Müslümanlar için Kadir Gecesi, affın, merhametin ve ruhsal temizlenmenin zirve noktasıdır. Bu gece, dua etmek, Kur'an okumak ve geçmiş hatalar için tövbe etmek için bir fırsat olarak görülür.

Kadir Gecesinin önemi, Kur'an-ı Kerim'in Alak Suresi'nde "Şüphesiz biz onu (Kur'an'ı) Kadir Gecesinde indirdik. Kadir Gecesi'nin ne olduğunu sen nereden bileceksin? Kadir Gecesi, bin aydan daha hayırlıdır." ayetleriyle vurgulanır. Bu gece, Allah'ın rahmet ve lütfunun bolca olduğuna, duaların kabul edildiğine ve günahların affedildiğine inanılır. Bu yüzden Müslümanlar, bu geceyi ibadetle geçirerek manevi bir arınma ve yenilenme arayışı içerisine girerler.

Kadir Geceniz mübarek olsun dileğiyle, bu özel gecenin size ve sevdiklerinize huzur, sağlık ve mutluluk getirmesini temenni ederim. Bu geceyi fırsat bilip, hem kendimiz için hem de tüm insanlık için dua edelim. Gönüllerin birleştiği, iyilik ve barışın egemen olduğu bir dünya umuduyla, Kadir Gecenizin bereketli ve anlamlı geçmesini dilerim.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 06.04.2024 - Güncelleme: 06.04.2024 00:23 - Görüntülenme: 34
  Beğen | 0  kişi beğendi