T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İSTANBUL / SANCAKTEPE - Nermin Ahmet Hasoğlu Ortaokulu

Rehberlik

Ekm

Çocuklarda mahremiyet eğitimi nasıl olmalıdır? Mahremiyet eğitimine kaç yaşında başlanmalıdır? İyi dokunuş, kötü dokunuş nedir? Tüm sorularınızın cevaplarına aşağıdaki sunumu indirerek ulaşabilirsiniz.

Mrt

Her insan doğuştan getirdiği kendisine özgü yetenekleri, potansiyeli farklı gizli güçleri vardır. İnsanlar yaşamları boyunca bunları ortaya koymak, kullanmak ve geliştirmek ister. Bize bütün bu olanakları sağlayacak olan mesleğimiz, yani işimizdir.
Bir başka deyişle bizim doğuştan getirdiğimiz yeteneklerimizin, potansiyelimizin ve daha sonra öğrenme yoluyla kazandığımız bilgi ve becerilerin en iyi şekilde kullanılabilmesi bizim için en doğru olan meslek alanı, işin seçilmesiyle mümkün olabilecektir. Bu sayede birey kendini gerçekleştirebilecek benlik kavramı sağlıklı ve kuvvetli bir şekilde gelişecek, yaptığı işi, mesleğini severek yapacaktır. Yapmış olduğu meslekten sadece maddi bir kazanç değil ruh sağlığımız için çok önemli olan psikolojik doyum (kazanç) elde edilmiş olacaktır. İnsanlara "Elinizde yaşamınızı rahat bir şekilde sağlayacak bir para geçse yine çalışmak ister misiniz?" sorusunu yöneltildiğinde % 85 EVET yanıtı alınmıştır.

Ock

Ergenlik çağı kavramı geçen yüzyılın sonunda endüstrileşmiş batı dünyasında ortaya çıkmış yeni bir fenomendir. Ergenlik dönemi çocukluk ve yetişkinlik arasında yaşanan bir ara dönem olarak tanımlanmıştır. Bu dönemde ergen çocuk değildir ancak yetişkin de değildir. Yarı yetişkin, yarı çocuk olarak hem yetişkinliğin bağımsızlık ve özerkliğini ister hem de çocukluğun ayrıcalıklarını bırakmaz.

Ara

Zaman en değerli hazinemiz. Ama en değerli hazinemizi maalesef çoğu zaman heba ederek, döke saça kullanıyoruz. Sonucunda ise tamamlanmamış işler, verimsizlik ve başarısızlık ortaya çıkar. Aslında yapabilecekken yapamıyor olmak da içimizde yoğun bir suçluluk duygusu oluşturur. Bu sunumda iki önemli zaman yönetimi tekniğini bulabileceksiniz. 

Eisenhower Matrisi ve Pomodoro Tekniği

Kas

Sevgili öğrenciler, başarılı olmanın en büyük anahtarı planlı çalışmaktır. Fakat bir çok öğrenci planlı çalışmayı zor geldiğinden ya da nasıl yapacağını bilemediğinden beceremez. Sizlere bu konuda yardımcı olacağını düşündüğüm günlük ders çalışma programları hazırladım. Farklı soru sayılarına göre hazırladığım planları indirerek uygulamaya başlayabilirsiniz. Başarılar.

Not: Sorularınızın farklı tarzda olmasına ve yeni nesil dediğimiz mantık-muhakeme sorularından oluşmasına dikkat ediniz. Lgs'nın yeni nesil sorulardan oluştuğunu unutmayınız.

Kas

Sevgili Öğrenciler, sınavlarda başarılı olmak için verimli çalışmak çok önemlidir.  Çalışmanın en önemli kısmını da test çözmek oluşturur. Etkili test çözmek, sınavlarda başarılı olmanız için önemli bir etkendir. Etkili ve doğru test çözme tekniklerini sınavlarda uygulayabilmeniz için, öncelikle evde ders çalışırken uygulamalısınız ki alışkanlık kazanabilesiniz. Sizlere, gerek ders çalışırken, gerekse sınavlarda başarınıza katkı sağlayacak hususları hatırlatmak istiyorum. Aşağıda hazırlamış olduğum slaytta sizlere test çözerken kolaylık sağlayacak teknikleri bulabilirsiniz.

Ekm

Özel eğitim için eğitsel değerlendirme isteği formlarını, bireysel gelişim raporunu ve psikolojik destek yönlendirme formunu aşağıdan indirebilirsiniz. Ayrıca formların word hallerini de indirebilirsiniz.

Ekm

Rehberlik servisi, öğrencinin gelişimini tüm yönleriyle izler. Problemlerin çözümünde yol gösterir, yönlendirir. Öğrencinin kendini tanıması, çevresinde kendisine açık olan eğitsel ve mesleki fırsatları öğrenmesi, gizli güçlerini geliştirmesi, çevresine uyum sağlaması amacıyla araştırmalar yapar. Okuldaki eğitim, öğretimin ve yönetim faaliyetlerinin işlevini ve etkinliğini artırmaya yönelik çalışmalar yapar. Okul, Öğrenci ve Veli arasında iletişim sağlamaya ve işbirliğini artırmaya dönük çalışmalar yapar.

Nis

Zorlu yaşam olayları karşısında çeşitli stres tepkileri göstermemiz beklendik bir durumdur. Özellikle tüm dünyada yaşanan koronavirüs (COVID-19) salgını nedeniyle kendimiz, ailemiz, sevdiklerimiz, toplumumuz ve diğer insanlar için endişe, kaygı, panik ve korku yaşamamız olağandır. Hastalığa yakalanma riski altında olmak, virüs salgınının ne zaman son bulacağını tam olarak bilememek, salgın sürecinde yaşanabilecek sosyal ve ekonomik zorluklara yönelik belirsizlik yaşamak ve en önemlisi kendimizi ve ailemizi bu süreçte nasıl koruyacağımıza yönelik endişelerimiz ister istemez yoğun stres ve kaygı yaşamamıza neden olabilmektedir. Bu dönemde psikolojik sağlamlığımızı arttırmak önem arzetmektedir.

Şbt

Koçluk sistemi okulumuzda bu sene başından itibaren uygulamaya konulmuştur. Koçluk sisteminin özellikle 8. sınıf öğrencilerimizin sınava hazırlık sürecine katkı sağladığını görmekteyiz.

Ara

Yasalara göre, 18 yaşın altındaki her insan çocuk sayılır. Dünya sağlık örğütünün verilerine göre dünyada 1-14 yaş grubundaki 40 milyon çocuk istismara uğramakta ve desteğe ihtiyaç duymaktadır.

Ekm

2021 Lgs: 

  • Sınavda kaç soru sorulacak?
  • Yerel yerleştirme nedir ve kaç tercih hakkı vardır?
  • Merkezi yerleştirme nasıl yapılacak?
  • Sınav süresi kaç dk?
  • Sınav sadece 8. sınıf müfredatından mı olacak?
  • 3 yanlış 1 doğruyu götürecek mi?

Ara

Stresin birazı iyidir, çünkü bizi uyanık tutar. Sorunlar stres düzeyi yükseldiği zaman başlar. Öğrendiğimiz bilgileri hakkıyla ortaya koyabilmek ve başarılı olabilmek için stresi kontrol altına alabilmemiz ve yönetebilmemiz oldukça önemlidir.

Ara

 

Verimli ders çalışmak bir sınavda başarılı olmak isteyen birinin mutlaka bilmesi gerekenlerdendir. Aslında tek bir çalışma şekli yoktur. Verimli ders çalışma bireyden bireye değişebilen bir kavramdır. Burada kendinizin farkına varabilmeniz ve ona göre bir çalışma planı hazırlamanız gerekmektedir.

 

 

Ara

Liseye Geçiş Sınavında Başarılı Olmak İçin 10 Madde