Nis

FARKINDA OL, GÜVENDE KAL!

Nis

Kadir Gecesi, İslam aleminde bin aydan daha hayırlı olarak kabul edilen, Kur'an-ı Kerim'in indirilmeye başladığı geceye verilen addır. Bu özel gece, Ramazan ayının son on gününde aranır ve genellikle 27. gece olarak kutlanır, ancak kesin zamanı hicri takvime göre değişiklik gösterebilir. Müslümanlar için Kadir Gecesi, affın, merhametin ve ruhsal temizlenmenin zirve noktasıdır. Bu gece, dua etmek, Kur'an okumak ve geçmiş hatalar için tövbe etmek için bir fırsat olarak görülür.

Nis

Kütüphane Haftası, kitap sevgisinin ve okumanın önemine dikkat çekmek, kütüphanelerin toplumdaki değerini vurgulamak amacıyla her yıl Mart ayının son Pazartesi günü başlayarak bir hafta boyunca kutlanan özel bir haftadır. Bu hafta boyunca, kütüphaneler ve okuma kültürü merkezinde bir dizi etkinlik düzenlenir. Okullar, üniversiteler, halk kütüphaneleri ve çeşitli kurumlar, insanları kitaplarla buluşturmayı, okumanın keyfini ve bilginin gücünü hatırlatmayı amaçlar.

Kütüphane Haftasının kutlanması, insanları kütüphanelerin sıcak ve davetkar atmosferine çekmek, yeni kitaplar keşfetmelerini sağlamak ve çeşitli yazarlar ve konular hakkında bilgi sahibi olmalarını teşvik etmek için büyük bir fırsattır. Etkinlikler genellikle kitap okumaları, yazarlarla buluşmalar, kitap değişim programları, sergiler ve atölye çalışmaları gibi çeşitli aktiviteleri içerir. Bu aktiviteler, kitap ve kütüphanelere olan ilgiyi artırmak ve toplumda okuma alışkanlığını güçlendirmek için tasarlanmıştır.

Kütüphaneler haftası kapsamında öğrencilerimize sertifikaları dağıtıldı.

5. sınıf öğrencilerimizden Elvin Erdoğan, Sakarya'da düzenlenen Türkiye Wushu Kung Fu Şampiyonasında 3. Olmuştur. Ayrıca İstanbul Okullararası Şampiyonada 2. ve 3. lük madalyaları ile bizleri gururlandırmıştır. Öğrencimizi tebrik eder, başta ailesi olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ederiz.

Okulumuzda yapılacak 2. Dönem 1. Ortak yazılı sınav tarihlerimiz belli olmuştur. Öğrenci ve öğretmenlerimize başarılar dileriz.

Sevgi ve saygıyı hak eden, bizleri yetiştiren çınarlarımızın, 18–24 Mart “Yaşlılar Haftasını” kutlamanın heyecanını ve mutluluğunu yaşıyoruz. Yaşlılık süreci de kaçınılmazdır. Her yaşın bir güzelliği olduğu gibi yaşlılıkta hayatın en güzel yanlarındandır.

Okulumuz öğretmen ve çalışanlarımızla birlikte iftar sofrasında buluştuk. Ramazan ayının bereketini hep birlikte paylaştık. Katılım gösteren herkese çok teşekkür ederiz.

2023-2024 eğitim öğretim yılı sonunda Sınavla Öğrenci Alacak Ortaöğretim Kurumlarına İlişkin Merkezi Sınav Başvuru ve Uygulama Kılavuzu'na göre, resmi ve özel ortaokullar ile imam hatip ortaokullarının 8'inci sınıflarında öğrenim gören öğrencilerin fen liseleri, sosyal bilimler liseleri, proje okulları, mesleki ve teknik Anadolu liselerinin Anadolu teknik programlarına öğrenci seçmek amacıyla yapılacak merkezi sınav, 2 Haziran'da uygulanacak.

18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 109. yılında, vatan için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz. Zaferin anlamı, milletimizin birlik ve beraberlik içinde neler başarabileceğini gösteriyor. Okulumuzda düzenlediğimiz törende emeği geçen öğrenci ve öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü münasebetiyle okulumuzda gerçekleştirdiğimiz programınızdan...

Bilim ve Teknoloji Haftası kapsamında Yerli ve Milli Teknolojik Araçlarımız tanıtımını yaptık. Öğrencilerimiz derste video ve sunu çalışması hazırladı, ayrıca panomuzu da bu içeriklerden yola çıkarak hazırladık. Ayrıca öğrencilerimiz teknolojinin kullanımı konusunda bağımlılıkları anlatan görseller çizerek konuya dikkat çekti.

Deprem kuşağı üzerinde bulunan ve geçmişteki acı tecrübeleri ile birçok can kayıplarının yaşandığı ülkemizde afetlere hazırlık tüm hızıyla devam etmektedir.Ülkemizde " Asrın felaketi "  olarak nitelendirilen 6 Şubat depremlerinin yaraları sarılmaya çalışılırken  deprem gerçeğine, her yıl 1-7 Mart ‘Deprem Haftası’ ile dikkat çekilmektedir.

Sivil savunma, cephe gerisinde yapılan ve sadece savaş dönemlerinde değil, barış dönemlerinde ve doğal afetlerde halkın can, mal kaybını en aza indirmek için yapılan tüm faaliyetleri kapsıyor. Türkiye’de 28 Şubat, 1959 yılından beri Sivil Savunma Günü olarak kutlanıyor. 28 Şubat Sivil Savunma Günü Kutlu olsun.

Şbt

Okulumuzda Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü tarafından yürütülen "Geleceğe Atılan Güvenli Adımlar Projesi" kapsamında 250 öğrencimize polis memurları Kamile YILDIRIM ÇİÇEK ve Olgun Doğan YİĞİT tarafından seminer verilmiştir. Bu güzel bilgilendirme seminerinden dolayı polis memurlarımıza çok teşekkür ederiz.

Şbt

Gençlik ve Spor Bakan Yrd. Dr. Enes Eminoğlu Ve Sancaktepe Belediye SK Başkanı Av. Yunus Ustahabipoğlu Okulumuzu Ziyaret Ettiler.