İSTANBUL / SANCAKTEPE - Nermin Ahmet Hasoğlu Ortaokulu

Etiket Sonuçları: lgs

Ara

2020-2021 Meb'in lgs için yayınlamış olduğu aylık örnek soruları sitemizde bulabilirsiniz. Aralık ayına ait örnek sorular aşağıdaki linktedir. Bilgisayarınıza ya da telefonunuza indirip kulllanabilirsiniz.

Not: Ay ay sorular yayınlandıkça sitemize eklenecektir.  Başarılar.

Kas

Sevgili öğrenciler, başarılı olmanın en büyük anahtarı planlı çalışmaktır. Fakat bir çok öğrenci planlı çalışmayı zor geldiğinden ya da nasıl yapacağını bilemediğinden beceremez. Sizlere bu konuda yardımcı olacağını düşündüğüm günlük ders çalışma programları hazırladım. Farklı soru sayılarına göre hazırladığım planları indirerek uygulamaya başlayabilirsiniz. Başarılar.

Not: Sorularınızın farklı tarzda olmasına ve yeni nesil dediğimiz mantık-muhakeme sorularından oluşmasına dikkat ediniz. Lgs'nın yeni nesil sorulardan oluştuğunu unutmayınız.

Tem

2020 Lgs tercihleri için tercih kılavuzu yayınlanmıştır. 2020 Lgs tercihleri 20-29 Temmuz tarihlerinde e-okul sistemi üzerinden yapılacaktır. Lgs tercihleri için hazırlanan rehberi sizlerle paylaşıyorum. Okul rehber öğretmenimiz eba canlı ders sistemi üzerinden siz veli ve öğrencilerimize yardımcı olacaktır. Eba canlı ders saatlerimiz okul internet sitemizden paylaşılacaktır. Tercih ve yerleştirme kılavuzu ile tercih rehberini okumanız doğru ve sağlıklı bilgi edinmek için yeterli olacaktır.

May

Lgs nasıl yapılacak? Milli Eğitim Bakanlığı sınavın nasıl yapılacağına ilişkin video hazırlamıştır. Lgs 20 Haziran 2020 tarihine ertelenmiştir. Sınava ilişkin tüm sorularınızın cevaplarını videoda bulabilirsiniz.

Şbt

Koçluk sistemi okulumuzda bu sene başından itibaren uygulamaya konulmuştur. Koçluk sisteminin özellikle 8. sınıf öğrencilerimizin sınava hazırlık sürecine katkı sağladığını görmekteyiz.

2021 Lgs:

• Sınavda kaç soru sorulacak?
  • Yerel yerleştirme nedir ve kaç tercih hakkı vardır?
  • Merkezi yerleştirme nasıl yapılacak?
  • Sınav süresi kaç dk?
  • Sınav sadece 8. sınıf müfredatından mı olacak?
  • 3 yanlış 1 doğruyu götürecek mi?