İSTANBUL / SANCAKTEPE - Nermin Ahmet Hasoğlu Ortaokulu

Şbt

Ülkemizde 2010 yılından itibaren Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu koordinesinde düzenlenmekte olan "Güvenli İnternet Günü" etkinlikleri bu yıl tüm dünya ile birlikte 8 Şubat 2022 tarihinde kutlandı. Öğretmenimiz Savaş TOSUN koordinatörlüğünde yürütülen "Creative Thinking With Intelligence Games" eTwinning proje grubu da "Güvenli İnternet Günü" etkinliği gerçekleştirdiler.

Ock

Ülkemizin nitelikli iş gücü ihtiyacı çerçevesinde öğrencilerin; ilgi, istek, yetenek ve kişilik özelliklerinin ortaya çıkarılması, başarılı ve mutlu olabilecekleri bir mesleği seçmeleri için meslekler hakkında bilgilendirilmeleri, eğitim sistemi ile çalışma hayatı arasındaki ilişkinin güçlendirilmesi ülkemiz insan kaynağının geliştirilmesi açısından büyük önem arz etmektedir. Bu kapsamda Mesleki eğitim merkezleri, ülkemizin meslek sahibi insan ihtiyacını karşılayabilmek adına çalışmalarını sürdürmektedir.

Mesleki eğitim merkezi öğrencileri haftada 1 gün okulda teorik eğitim, 4 gün işletmelerde pratik eğitim alır. Bu doğrultuda mesleki eğitim merkezlerine kayıt olma şartları:

En az ortaokul veya imam hatip ortaokulunu bitirmiş olmak.

Sağlık durumu ilgili mesleğin öğrenimine elverişli olmak. Bu durum gerektiğinde sağlık/sağlık kurulu raporuyla belgelendirilir.

Kayıt olacağı meslek dalı ile ilgili bir iş yeriyle sözleşme imzalamak (Sözleşme imzalanacak iş yerinde "Usta Öğreticilik Belgesine" sahip bir usta bulunması gerekir).

Kayıt için yaş sınırı yoktur.

Öğrenci kayıtları yıl boyu devam eder.

Ock

Öğrencilerin geleceklerine yön vermek ve kariyerlerine güzel bir başlangıç yapmaları için iş sağlığı ve güvenliği uzmanı Onur Özbay, çevre mühendisi İrem Bozdemir, doktor İlknur Pişkin ve diyetisyen Elif Bilgin okulumuz 7. ve 8. sınıf öğrencilerimizle buluştu.

Keyifle geçen etkinlikte; kendi kariyer hikayelerinden bahseden katılımcılarımız ayrıca öğrencilerin sorduğu soruları da yanıtladı. Etkinlikte emeği geçen herkese teşekkür ederiz.

Ock

Öğretmenimiz Savaş TOSUN koordinatörlüğünde yürütülen "Creative Thinking With Intelligence Games" eTwinning proje grubunun çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor.

Ara

Vatandaşlarımızın afet öncesinde, afet anında ve afet sonrasındaki ihtiyaçlarını tek uygulamada karşılamak amacıyla AFAD Acil mobil uygulaması geliştirildi. Tüm IOS ve Android kullanıcılarının yararlanabileceği uygulama, App Store ve Google Play uygulama mağazalarından indirilebiliyor.

Kas

Okulumuzda veli akademileri kapsamında sosyal medya ve teknolojiyi bilinçli kullanma konulu seminer yapılacaktır. Seminer 01.12.2021 tarihinde saat 11.00'da okulumuz konferans salonunda planlanmaktadır. Tüm velilerimizi bekleriz.

Kas

ETwinning projemizin (Creative Thinking With Intelligence Games) logo ve afişi belirlenmiştir.

Kas

Kırşehir'de düzenlenen uluslar arası judo şampiyonasında 1.278 sporcu katılım sağladı. 37 il ve 5 ülkenin katıldığı uluslar arası judo kupasında 11 öğrencimiz dereceler yaparak okulumuz Nermin Ahmet Hasoğlu Ortaokulu'nu ve ülkemizi en iyi şekilde temsil etmişlerdir. Emeğinize ve yüreğinize sağlık çocuklar.

Kas

Veli akademileri kapsamında okulumuzda 6 eğitim planlanmıştır. Eğitim programı aşağıdaki görseldedir. Veli eğitimlerimiz okulumuzun konferans salonunda yapılacaktır. Tüm velilerimizi eğitimlerimize bekleriz.

Ekm

Emeği geçen öğretmenimiz Savaş TOSUN'a teşekkür ediyor ve projesinde başarılar diliyoruz.

Savaş TOSUN
Onaylanan eTwinning projemizin adı "Creative Thinking With Intelligence Games" (Zeka Oyunları İle Kreatif Düşünme).

Projemizde öğrencilerimize akıl ve zeka oyunlarını tanıtarak, kendi sınıf seviyelerinde akıl ve zeka oyunları tasarlayıp üretmelerini ve böylece zeka oyunlarının kazanımlarından faydalanmalarını sağlamayı hedefliyoruz.

Ekm

Okulumuz İngilizce öğretmenlerinden İlknur KAYMAKÇI tarafından yürütülen "Let's Shine Through Culture" isimli proje Ulusal Kalite Etiketi almaya hak kazanmıştır.

Öğretmenimizi ve proje ekibini tebrik ederiz.

Eyl

13-15 Ağustos 2021 tarihleri arasında Aksaray'da yapılan Yıldızlar Türkiye Judo Şampiyonasında 46 kiloda yarışan öğrencimiz Yusuf BULUK Türkiye Şampiyonu olmuştur. Öğrencimizi ve antrenörü Onur AKGÜN hocamızı canı gönülden tebrik ediyoruz ve başarılarının devamını diliyoruz. Biz inanıyoruz ki bu salondan nice Türkiye şampiyonları, Dünya şampiyonları çıkacaktır.

Ağu

30 Ağustos Zafer Bayramımız Kutlu Olsun! "Bu büyük zaferi Türk milletine armağan eden Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve kahraman silah arkadaşları başta olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle yad ediyorum."

Haz

Okulumuzda 2021-2022 eğitim-öğretim yılı itibariyle 5. sınıf ingilizce hazırlık sınıfı açılacaktır. İki şube olarak açacağımız sınıflarımızda haftada 11 saat ingilizce dersi okutulacaktır. Sınıflarımız ile ilgili detaylı bilgi almak için okul müdürlüğümüzü ziyaret edebilirsiniz.

May

Salgın sürecinde öğrencilerimiz evlerinde öğretmenlerinin öncülüğünde deney yapmaya devam ediyor. Pamukta fasulye ve nohut deneylerimize ait video ve görseller aşağıdadır. Fen Bilgisi Öğretmenimiz Ela Bitim'i ve öğrencilerimizi tebrik ediyoruz.